Salomon pohodni čevlji – svoboda gibanja v gorah


V gore lahko zahajamo celo leto, nekateri imajo raje snežne razmere, drugi pa se bolj varne počutijo poleti, ko ni nevarnosti snežnih plazov in ostalih zimskih pasti. Ne glede na letni čas naših obiskov v gorata področja pa je ena izmed najbolj pomembnih stvari, ki ji moramo posvetiti še posebej veliko pozornosti, naša obutev, s katero bomo premagovali planinske poti.

Pohodni čevlji Salomon nam na trgu ponujajo široko izbiro kvalitetne pohodniške obutve. Na nas je, da dobro preučimo ponudbo na trgovskih policah, da ne bomo kasneje obžalovali prenagljenega nakupa. Potrebno se je zavedati, da ni vsakršna obutev primerna za vse terene, zato je izjemno pomembno, da pred nakupom vemo, za kakšne planinske izlete bomo čevlje potrebovali. Za popoldansko rekreacijo na bližnje hribčke nam popolnoma zadoščajo nižji planinski copati. Njihova prednost je izredno nizka teža, posledično pa občutek lahkotnega, svobodnega koraka. Za bolj zahtevne vršace pa je bolj priporočljiva nekoliko višja in robustnejša obutev, katere glavni namen je varovanje pred zvinom gležnja. Naš korak bo precej bolj stabilen in varen, tako da bomo lahko precej bolj sproščeno planinarili po gorah. Kljub nekoliko težjemu obuvalu bo občutek varnosti poskrbel za brezskrbno avanturo. Taki čevlji so tudi bolj primerni za začetnike, saj jim visoka obutev ponuja precej več opore v predelu gležnja kot pa nizka.

Salomon pohodni čevlji

Vsem modelom pohodnih čevljev Salomon je skupnih kar nekaj stvari. Ena izmed glavnih dobrih lastnosti obutve Salomon je vsekakor izvrsten podplat. Uporabljajo najrazličnejše moderne tehnologije, ki preprečujejo drsenje na različnih podlagah. Guma Contagrip bo poskrbela, da vam bo čevelj dobro služil tudi na najbolj zahtevnih terenih, ne glede na vremenske razmere. Pri skoraj vseh modelih copat lahko kupimo tudi take, ki imajo Gore-Tex membrano, ki bo preprečevala vdor vode v obuvalo. Vaše stopalo bo tako dalj časa suho, tudi v ekstremnih razmerah. Na čevlje lahko po potrebi pritrdimo tudi dereze, tako da tudi kakšen poledenel odsek od zdaj naprej ne bo več predstavljal večjih težav.

Pri nakupu pohodnih čevljev Salomon se je potrebno zavedati, da ne kupujemo čevljev za eno sezono. Zaradi najnovejše tehnologije in uporabe trajnostnih, okolju prijaznih materialov, vam bodo čevlji ob primerni uporabi lahko brez težav služili več let. Pri prodajalcu se pozanimajte, kako za njih čim bolje skrbeti in s kakšnimi premazi jih lahko namažete, da vam bodo zvesto služili na vaših pohodniških izletih.